De voorbereiding van een kerstdiner

Kerst komt er weer aan! Helaas kan stress rondom de feestdagen soms de overhand nemen. Zonde van je tijd en nergens voor nodig. Met deze tips blijf je koel en houd je het overzicht. Op die manier geniet jij van een lekker en zorgeloos kerstbuffet met de hele familie. In de blog lees je 5 handige tips die je wat structuur geven en hopelijk wat rust in je hoofd geven.

Kersttip 1: Maak je niet al te druk

Bij het kerstdiner is jouw diner maar bijzaak. Het klinkt nogal cliché, maar uiteindelijk gaat het toch om gezelligheid, om het samen zijn, het geniet van elkaar, van je familie en van je vrienden. Ik vind het belangrijk dat je je hier bewust van bent. Zie jezelf dus niet als degene die het kerstdiner moet klaarmaken, maar zie jezelf als de gastvrouw. Die een gezellige en onvergetelijke dag/middag/avond verzorgd voor jouw liefhebbende gasten.

Kersttip 2: Wat zijn jouw mogelijkheden?

Hoe dan ook zetten, we lekkere dingen op tafel. Sommige mensen kunnen goed koken en sommige mensen minder goed. Sommige mensen vinden het heel leuk en sommige mensen niet. Ik hou zelf van koken, ik kan het ook goed en vind het geen probleem en ingewikkeld, lekker en gezond 4-gangen diner met kerst op tafel te zetten. Kan jij dat niet? Doe het dan ook vooral niet, verwacht dit niet van jezelf. Want dat zorgt namelijk voor heel veel stress bij jezelf. Kook naar je eigen mogelijkheden.

Kersttip 3: Het oog wil ook wat

Het meest simpele kerstdiner krijgt 10 sterren met de juiste aankleding. Organiseer een mooi kleed, mooi servies, servetten en natuurlijk kerstverlichting. Een persoonlijke attentie op het bord in de vorm van een kaartje of een persoonlijke wens doet het ook altijd erg goed. Wanneer je een buffet laat bezogen dan kan je vaak ook vragen om decoratie. Zo hoef je zelf niks te kopen. De cateraar neemt het allemaal weer mee.

Kersttip 4:  Begin vast met de planning

Hoeveel mensen komen er, welke gerechten wil je maken, zijn er vegetariërs bij. Hoeveel gangen wil je maken, wat moet je hiervoor in huis halen, hoeveel tijd heb je hiervoor nodig. Begin met je planning. Gebruik hiervoor ook het stappenplan wat ik eerder om mijn blog heb gepubliceerd.

Kersttip 5: Zorg voor een gezond kerstmenu

De decembertijd is de ideale periode om te veel en ongezond te eten. Vanwege alle festiviteiten, borrels, kerstverplichtingen, enz. In deze periode drinken we ook meer alcohol en bewegen we minder. Met als onvermijdelijke gevolg dat we wel goede voornemens moeten hebben in januari. Zorg er dus voor dat jouw diner gezond is, dat geeft je nu een goed gevoel en bespaart je stress in januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *